TEKSTURA LAMINATA

 

struktura3

Glatka površina – završena baš kao sloj laka kod parketa, gdje može biti izbor između visokog, srednjeg i niskog sjaja same površine.

Reljefne teksture – neki laminati dolaze s teksturom koja je hrapava. Ponavljajuća tekstura se ne podudara točno s utorima i godovima.

Reljefna struktura prirodnog izgleda drveta – to je do sada bilo nezamisliv proces za laminate i rezervirano samo za čvrste drvene podove. Ovaj proces dodaje stilski i elegantan izgled laminatu.

KLASA UPOTREBE I TRAJNOST:

Ili izdržljivost laminata na korištenje. Jedna od oznaka koja mora biti prisutna na pakiranju je:
Class 30 – AC2
OPĆENITO STAMBENO-pogodno jedino za prostore koji nemaju veliku prohodnost.
Class 31 – AC3
STAMBENO – izgrađen za sve vrste stambene upotrebe. (spavaće sobe, kuhinje,dnevne boravke..)
Class 32 – AC4
OPĆENITO POSLOVNI – izgrađen da izdrži sve vrste stambene namjene, kao i za manje poslovne prostore poput ureda, kafića,hotelskih soba i butika.
Class 33 – AC5
VISOKO POSLOVNI – izgrađen za najprometnije poslovne namjene u visoko-prometnim prostorima kao što su robne kuće, kafići, butici, uredi, čekaonice,vladine zgrade…

AC stoji za (Abrasion Class) klasa habanja. Klasa to jest AC je ocjena kvalitete i idealan je vodič za odabir odgovarajućeg laminata ovisno o prohodnosti prostorije za koju je laminat namijenjen. Koristite ga kako bi provjerili hoće li laminat zadovoljiti vaša očekivanja trajnosti.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed