IDEJNI PROJEKAT


Za neke objekte nije obavezna izrada Idejnog Projekta, tj. može se preći odmah na izradu Glavnog Projekta.

Idejnim projektom se definišu položaj i kapacitet objekta na  utvrđenoj lokaciji, funkcionalnost sa stanovišta tehnoloških i drugih zahtjeva, prostorno oblikovanje, izbor konstrukcijske koncepcije objekta i statička i dinamička provera glavnih elemenata konstrukcije, izbor građevinskih materijala, instalacija i mogućnost smeštaja opreme, obezbeđenje nesmetanog kretanja lica sa posebnim potrebama u prostoru, mere za sprečavanje ili smanjenje negativnih uticaja na životnu sredinu, da nije pogoršana upotrebljivost susednih objekata, mere zaštite od požara u vidu koncepcije zaštite od požara, procenjena vrednost objekta, organizacioni elementi izgradnje, održavanja i dr.

Urađeno IDEJNO REŠENJE sa kojim ste bili zadovoljni i ako (u međuvremenu) nije bilo izmena, prerađujemo i modifikujemo u IDEJNI PROJEKAT.

 

rsz_objekat_1_7

Ako ste se u međuvremenu predomislili u vezi nekih elemenata ili niste zadovoljni sa nekim elementima, radimo korekciju, ali samo u granicama dozvoljenih dimenzija i spratnosti, dok ne budete zadovoljni dobijenim rešenjem.

Tokom izrade IDEJNOG PROJEKTA još uvek imate mogućnost da izvršite pojedine izmene u rasporedu prostorija i izgledu objekta.

Sa urađenim Idejnim Projektom, Vi podnosite Zahtev za dobijanje URBANISTIČKE SAGLASNOSTI.


Bookmark the permalink.

Comments are closed